Jei jus domina fotosesija, susisiekite žemiau esančioje užklausos formoje arba Instagram’e! 🙂 Mielai atsakysiu į visus jūsų klausimus, aptarsime fotografavimo detales bei laisvas datas.
Kai dukra paprašė nupirkti jai veido kremą nuo jaunatviškų spogų, norėjau kokybiško, ekologiško ir natūralaus. Todėl įsigyjau iš @pupasupa.lt Dukra labai patenkinta 😊
Anksčiau namie galiojo taisyklė: nevalgyk, nes nenufotografuota. O dabar: kol kas nenaudok, nes nenufotografuota 😅 Taip ir gyvename 😁
Nutariau galutinai atsisakyti glitimo. Staiga atsiradusi alergija manęs nepaleidžia 🫤 Bet tai nereiškia, kad atsisakysiu mėgstamų patiekalų. Duoną, pyragus moku skaniai iškepti ir be jo. O iš pliusų tai, kad galima dar daugiau eksperimentuoti ir ieškoti naujų skonių derinių 😊 Noriu pasidalinti skanios picos be glitimo receptu. Tinka veganams.
Žiedinių kopūstų pica 🍕
Ingredientai: 500 g žiedinio kopūsto 1 kiaušinis (arba 2 v.š. maltų linų sėmenų +4 v.š. vandens) 1 v.š. krakmolo 1 v.š. miltų (kvietinių, avižinių, be glitimo) 2 v.š. kietojo sūrio arba maistinių mielių Druska, pipirai pagal skonį Džiovinti bazilikai pagal skonį Įdarui pagal skonį
Gaminimo eiga: 1. Susmulkiname žiedinį kopūstą. 2. Beriame į verdantį vandenį ir verdame 5 min. Nukošiame ir gerai nuspaudžiame, kad liktų kuo mažiau vandens. 3. Visus ingredientus sumaišome. 4. Suformuojame 4 mini picas (storis apie 1 cm) ir dedame ant kepimo popieriaus išklotos skardos. 5. Kepame 30-40 min. iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. 6. Ištraukiame, dedame pasirinktą įdarą ir kepame dar 15 min. ------ #pica #vegan #beglitimo #sveikairskanu #receptas #ziediniskopustas #kalafijoras
Šie vafliai yra labai skanus desertas, taip pat tiks ir Užgavėnėms 😊
Vafliai su žemės riešutų sviestu ir šokoladu 🧇
Ingredientai: 200 g miltų 1 a.š. kepimo miltelių Žiupsnis druskos 150 g žemės riešutų sviesto 50 g cukraus 100 g tirpinto sviesto 250 ml pieno 2 kiaušiniai 100 g juodojo šokolado
Gaminimo eiga: 1. Miltus persijojame su druska ir kepimo milteliais. 2. Žemės riešutų sviestą gerai išmaišome su cukrumi. Pilame tirpintą sviestą, įmušame kiaušinius ir išmaišome. 3. Pilame pieną ir išmaišome dar kartą. 4. Beriame miltus ir užmaišome tešlą. 5. Šokoladą pasmulkiname ir įmaišome į tešlą. 6. Kepame gerai įkaitintoje vaflinėje iki gražios auksinės spalvos.
Niekada neatsisakysiu gabaliuko varškės arba šokoladinio pyrago 😊
Drėgnas šokoladinis pyragas su brendžiu
Ingredientai: 110 g sviesto 150 g juodojo šokolado 110 g cukraus 30 g miltų Žiupsnis druskos 3 kiaušiniai 2 v.š. brendžio
Gaminimo eiga: 1. Smulkiai sukapojame šokoladą. 2. Sviestą dedame į nedidelį puodą ir ištirpiname. Nukeliame nuo ugnies, dedame šokoladą, beriame 50 g cukraus ir maišome kol ištirps. 3. Kitame dubenyje sumaišome 60 g cukraus, miltus, druską. Įmušame kiaušinius, pilame brendį ir gerai išmaišome. 4. Sujungiame dvi mases ir išmaišome. 5. Tešlą pilame į sviestu pateptą formą (17*17). 6. Pyragą kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 min. 7. Atvėsiname kepimo formoje.
Man šis aliejukas yra tiesiog „must have“ žiemą. Apsaugo nosies gleivinę net tik nuo išsausėjimo, bet ir nuo įvairių virusų. Visad įlašinu prieš miegą ir pasitepu prieš einant į lauką.